Kalite ve Akreditasyon Komisyonu:
Bölüm komisyonlarının işlemesini sağlamak, komisyonları arasındaki koordinasyonunu ve işbirliğini sağlamak. Kalite Güvence Sisteminin işlemesini sağlamak üzere “Eğitim Komisyonu”, “Bologna Koordinatörü” ve “İç ve Dış Paydaşlar Komisyonu” ile işbirliği yaparak anketler (AKTS, PÇ ve ÖÇ vb.) oluşturmak, uygulanan anketleri denetlemek, anket raporlarına göre “Eğitim Öğretim Komisyonu” ile stratejiler oluşturmak ve komisyonlarda yürütülen PUKÖ döngülerini denetlemek.
Lisans programını FEDEK akreditasyon sürecine ve başvurusuna hazır hale getirmek, Bölüm komisyonlarında yapılan çalışmaların raporlarını sürekli arşivlemek ve Akreditasyon çalışmaları kapsamında komisyonlara gerekli iyileştirme ve çalışmaları önermek. Tüm komisyonların faaliyetlerini akreditasyon çerçevesinde planlamak ve süreci takip etmek. Bu görevleri ile ilgili kendi PUKÖ döngülerini yürütmek.
Eğitim ve Öğretim Komisyonu:
(İç ve Dış paydaşlara uygulanacak) AKTS işyükü anketleri sonucu üzerine gerekli iyileştirmeleri başlatmak ve denetlemek, bu işlemler için PUKÖ çalışmalarını yürütmek. İç ve Dış paydaşlara uygulanacak program çıktıları anketi sonucunda gerekli değerlendirme ve iyileştirmeleri yapmak, bu işlem için PUKÖ çalışmalarını yürütmek. AKTS ve Program-Öğrenim çıktılarının iyileştirme çalışmaları sonucunda “Kalite ve Akreditasyon Komisyonu” ile koordineli bir şekilde Eğitim Öğretim Planı revizyonu için çalışmak. Akreditasyon için gereken ölçütleri sağlamak için “Kalite ve Akreditasyon Komisyonu” ile işbirliği yapmak. Bu görevleri ile ilgili PUKÖ döngülerini yürütmek.
Paydaşlarla İlişkiler Komisyonu:
Öğrencilere yönelik memnuniyet anketlerini uygulamak, anket sonuçlarını değerlendirmek ve gerekli iyileştirmeleri yapmak. Lisans ve Lisansüstü öğrencilerle ayrı derecelerde bir öğrenci komisyonu oluşturarak sürece dahil etmek ve İç paydaş olarak öğrencileri iyileştirme süreçlerine dahil etmek. Öğrenci danışmanlıklarına ilişkin işleyişleri denetlemek ve iyileştirmek. Dış paydaş olarak mezunlar ile olan iletişimi ve etkileşimi arttırmak. Mezun anketleri ve mezunlara yönelik hayat boyu öğrenme etkinliklerini düzenlemek. Mezunları Rektörlük Mezunlar Birimine yönlendirmek. Danışma Kurulu ile toplantı yapmak, onların görüşlerini almak üzere anketler uygulamak, anket sonuçlarını değerlendirmek ve gereğini yapmak. Bu görevleri ile ilgili PUKÖ döngülerini yürütmek.
Toplumsal Katkı ve Sosyal Sorumluluk Komisyonu:
Her eğitim öğretim yılında lisans öğrencilerinin en az 1 sosyal sorumluluk projesi yapmalarını sağlamak. Topluma yönelik olarak her yıl en az 1 etkinlik düzenlemek. Lisans programında 3. Yarıyılda bulunan “Gönüllük Çalışmaları” dersinin açılması, yürütülmesi ve derste yapılan faaliyetlerin raporlamasını yapmak. Bu görevleri ile ilgili PUKÖ döngülerini yürütmek.
Akademik Teşvik Komisyonu:
Akademik Teşvik Ödeneği Yönetmeliği’nde belirtilen ilkelere uygun olarak öğretim elemanlarının akademik teşvik ödeneği başvurusuna ilişkin faaliyetlerinin uygunluğunu değerlendirmektir. Bölüm öğretim elemanlarını çeşitli teşvik programlarına ve araştırma projelerine başvurmak için bilgilendirmek, başvuru sayılarını arttırmaya yönelik çalışma ve planlamalar yapmak. İlgili konularda gerektiğinde PUKÖ döngüleri yürütmek.