İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Anabilim Dalı Lisans Programının eğitim dili İngilizcedir. Lisans programı öğrencilerin alacakları derslerin bir bölümünü seçmeli ders havuzundan ilgi alanlarına göre seçebileceği, esnek, piyasa gerekliliklerine uygun ve öğrenci odaklı bir programdır.

İngilizce Mütercim ve Tercümanlık lisans programının amacı, kamu ve özel sektörde rekabet edebilen, uzmanlaştıkları sözlü ve yazılı çeviri alanında mütercim tercümanlık mesleğinin gerektirdiği bilgi, beceri ve meslek ahlakına sahip mütercim tercüman adaylarını modern eğitim teknikleriyle yetiştirmektir. İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Lisans Programı’nın 2023 yılı genel kontenjanı 60’tır.

İngilizce Mütercim ve Tercümanlık lisans programı öğrencilerinin, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı ile Dilbilim bölümlerinde çift anadal ve Rus Dili ve Edebiyatı, Arkeoloji, Felsefe, Müzecilik, Psikoloji, Tarih ve Felsefe bölümlerinde yan dal öğrenimi görmeleri mümkündür.

Ders Kataloğu Bilgi Paketi için TIKLAYINIZ.