2023 Genç Çevirmenler Yarışması Seçme Sınavı

09-01-2023

Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından düzenlenen Genç Çevirmenler Yarışması, Türkiye genelinde lisans eğitimi veren üniversitelerin mütercim ve tercümanlık ya da çeviribilim bölümlerinde okuyan son sınıf öğrencilerinin katıldığı bir çeviri yarışmasıdır. 2023 yılında söz konusu yarışma 18 Şubat 2023 tarihinde  İstanbul’da düzenlenecektir. Yarışmaya her bölümden üç öğrenci katılabilir.

2022 Genç Çevirmenler Yarışması’na bölümümüzü temsilen katılacak öğrencileri seçmek için 13 Ocak 2023 tarihinde saat 14:00’te bölümümüz bilgisayar laboratuvarında yazılı çeviri sınavı yapılacaktır. Yarışmaya katılmak üzere bölümümüz seçme sınava girmek isteyen öğrencilerimizin 12 Ocak 2023 saat: 17:00’ye kadar Arş. Gör. Devrim Ulaş Arslan’a (devrim.arslan@deu.edu.tr) e-posta aracılığıyla isim ve öğrenci numaralarını göndermeleri gerekmektedir.

Yarışma hakkında detaylı bilgi edinmek için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.